DEPARTMENTS

Ortopedija i fizikalna terapija


Pregled ortopeda je specijalistički pregled kojim se prvenstveno procjenjujestanje lokomotornog sustava. Ortopedska ordinacija je mjesto gdje serazlučuje radi li se o ozbiljnoj bolesti ili povredi koja zahtijeva dodatnu obradu,a potom i terapiju.

Ultrazvuk lokomotornog sustava - Kod odraslih, najčešća se primjenjuje kod: napuknuća mišića, tetiva i ligamenata, povreda meniskusa, izljeva u zglobovima , krvnih podljeva, gnojnih upala, cista i tumora ruku i nogu, okoštavanja oko zglobova, slobodnih zglobnih tijela, a može se koristiti i kod prijeloma kostiju te posebno u otkrivanju poremećaja arterijske i venske cirkulacije ruku i nogu.

Terapija ultrazvukom Ultrazvukom se smanjuje bol, spazam i upala mišića i zglobova zagrijavanjem tkiva u dubini bez zagrijavanja kože i potkožnog tkiva. Koristi se kod kroničnih oboljenja tetiva, ligamenata, mišića te hrskavice. Dobar učinak ima kod artroza, reumatskih promjena, prenaprezanja i sportskih ozljeda. Djelovanje mu je mehaničko, a radi se zapravo o mikromasaži, mehaničkom zbijanju i rastezanju tkiva i gibanju pojedinih čestica tkiva. Najvažnije djelovanje ultrazvuka je toplinsko. Mehanička se energija u tkivima kroz koja prolazi ultrazvuk pretvara u toplinu i to posebno na mjestima gdje dolazi do refleksije ultrazvuka, a to je granica između mekih tkiva i kosti.

Terapija laserom Laserom se smanjuje bol, upala i otok koštano-mišićnih poremećaja i reumatoloških oštećenja.Laser ubrzano djeluje na zarastanje tkiva, smanjuje bol i upalu zglobova i kralježnice i djeluje regenerativno.

Punkcije i blokade zglobova

Terapija magnetom Terapija magnetom ne utječe ciljano ni na jednu indikaciju, nego poboljšava mikrocirkulaciju i funkciju stanice. Tako se cijelo tijelo regenerira i potiče metabolizam. Magnet potiče cirkulaciju, opušta mišiće i smanjuje bol, upalu i ukočenost.Bates Clinic

Address: Svetice 15, 10000 Zagreb, Croatia
Phone: +385 (0)1 2338 000
E-mail: info@poliklinika-bates.hr

Working hours

Monday-Thursday: 7am - 9pm
Friday: 7am - 6pm
Saturday: 8am - 1pm

About Us

Bates Clinic has an international reputation of exellence that we have earned thanks to the hard work, dedication and commitment of all our staff for almost 20 years.